nieuws

Huizenprijzen stijgen weer iets harder

Financieel

Huizenprijzen stijgen weer iets harder

Bestaande koopwoningen waren in juli 7 procent duurder dan in juli 2018. De prijsstijging is iets groter dan in de voorgaande maand.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster. De gemiddelde prijs van een koopwoning maakte een sprongetje naar een recordstand van 309.689 euro. In juni was de gemiddelde prijs nog gezakt naar 301.736 euro. Het vorige record werd in mei bereikt, toen een koopwoning in doorsnee voor 303.240 euro van eigenaar wisselde. Sinds eind 2018 vlakt de prijsstijging op jaarbasis af.

prijsontwikkeling van bestaande woningen juli 2019In juli werden 21.039 woningen verkocht. Dat zijn er 7,5 procent meer dan dezelfde maand een jaar eerder. In heel 2019 ligt het aantal verkochte woningen nog wel lager dan dat van 2018, mede door de krapte op de woningmarkt. Na zeven maanden ligt 2019 bijna 3 procent achter op het voorgaande jaar.

Reageer op dit artikel