nieuws

Breevast: geen belastingontwijking met Financietoren

Financieel

Breevast: geen belastingontwijking met Financietoren

Breevast doet uitdrukkelijk niet aan belastingontwijking of optimalisatie voor de vennootschap die de Financietoren in Brussel bezit.

Dat laat de vastgoedonderneming weten in reactie op een bericht van Vastgoedmarkt over een belastingdispuut. De vennootschap Financietoren brengt amper winst voort door een vergoeding aan Breevast voor zekerheidstellingen aan financiers. Toch meent de Belgische fiscus dat de vennootschap Financietoren belasting moet betalen. Breevast heeft daarvoor 13 miljoen euro gereserveerd.

Volgens Breevast vindt geen ontwijking plaats omdat de belasting in Nederland wordt geheven. ‘Ten aanzien van de procedure tegen de Belgische fiscus, willen wij graag benadrukken dat er, anders dan het artikel naar onze mening impliceert, uitdrukkelijk geen sprake is van belastingontwijking of optimalisatie’, zegt een woordvoerder. ‘De borgstellingsvergoeding voor de garantie die Breevast B.V. heeft gegeven aan de financiers van de Financietoren in Brussel, wordt in Nederland belast in de VPB-sfeer en hier wordt dus in Nederland gewoon belasting over betaald.’

Reageer op dit artikel