nieuws

MVGM koopt Europese beheeractiviteiten JLL

Financieel

MVGM koopt Europese beheeractiviteiten JLL
Directeur Menno van der Horst (MVGM) en cfo Maria Grigorova van JLL Emea ondertekenen de deal

Vastgoedbeheerder MVGM koopt alle vastgoedbeheer-activiteiten van de internationale vastgoedadviseur JLL op het Europese vaste land. De portefeuille onder beheer groeit daarmee van 6,4 naar 18,4 miljoen m2, het personeelsbestand van 900 naar 1.520.

Onderdeel van de transactie zijn ook enkele gespecialiseerde winkelcentramanagementteams en -activiteiten. Hiermee ontstaat een vastgoedbeheerder met een Europese reikwijdte. Naast de overname van activiteiten spreken de bedrijven ook een vergaande samenwerking af, waarbij ze een gezamenlijke klantenkring ontwikkelen en bedienen.

Door de overname verwerft MVGM een positie in de top vijf van grootste vastgoedbeheerders in Europa. Het bedrijf krijgt toegang tot Spanje, Portugal, België, Luxemburg, Polen, Tsjechië, Roemenië en Slowakije en breidt zijn huidige teams in Nederland en Duitsland uit. MVGM blijft investeren in de ontwikkeling van diensten die het al in Nederland aanbiedt.

Bestuursvoorzitter Eddy Smit van MVGM ziet de transactie als een sprong voorwaarts in de Europese groeiambitie van zijn onderneming. ‘Het is goede strategische fit. We creëren niet alleen een Europese leider op het gebied van vastgoedbeheer, maar ook een gespecialiseerde partner met ongeëvenaarde expertise. De afgelopen jaren heeft MVGM zich vooral gericht op innovatie: nieuwe toepassingen, nieuwe manieren van denken en manieren om onze klanten te adviseren. Onze internationaal opererende klanten zullen profiteren van onze internationale ervaring, in combinatie met lokale kennis en digitale expertise, onder andere op het gebied van dataverzameling en visualisatie.’

Teams kunnen groeien

'Geen groei om de groei'

'Geen groei om de groei'

Volgens ceo voor de Emea-regio Guy Grainger van JLL geeft het alliance partnership de specialistische vastgoedmanagementteams op het vaste land van Europa de mogelijkheid te groeien. ‘Door onze samenwerking krijgen klanten de ‘best-in-class’ dienstverlening. Door het partnership kunnen wij onze dienstverlening blijven aanbieden in continentaal Europa, waaronder vastgoedmanagement via MVGM. We verheugen ons op de samenwerking en het ontwikkelen en onderhouden van een gezamenlijk klantenbestand.’

De overname van JLL’s Europese vastgoedbeheeractiviteiten is een mijlpaal in de groeistrategie van MVGM. Het sluit aan bij het streven naar verdere digitalisering en versnelling van innovatie om te komen tot een betere dienstverlening.

Probleemloze overdracht

MVGM en JLL zullen zorgen voor een probleemloze overdracht voor de klanten. Contactpersonen, systemen, diensten en processen blijven onveranderd. De nieuwe activiteiten worden gefaseerd geïntegreerd in de huidige MVGM-organisatie, waarbij de transactie voor de juridische entiteit in elk land afzonderlijk wordt ‘geclosed’. De eerste landen zullen naar verwachting in september 2019 worden afgerond en het laatste land voor het einde van 2019. De verwachting is dat de Nederlandse activiteiten van JLL in het 3e kwartaal zullen worden geïntegreerd.

Tussen ‘signing’ en ‘closing’ ligt de prioriteit van MVGM bij het opzetten van een solide IT-infrastructuur en organisatie. Het integratieproces wordt zorgvuldig gepland en uitgevoerd in nauwe samenwerking met JLL en andere belanghebbenden. De transactie zal naar verwachting eind 2019 worden afgerond, nadat MVGM alle gebruikelijke goedkeuringen heeft ontvangen van de toezichthouders.

Financiële details van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

Foto's

Reageer op dit artikel