nieuws

Curator Slotervaartziekenhuis: ‘Weg vrij voor akkoord met Zadelhoff’

Financieel

Curator Slotervaartziekenhuis: ‘Weg vrij voor akkoord met Zadelhoff’
Slotervaartziekenhuis

Het staat de curatoren van het failliete MC Slotervaart vrij een deal sluiten met Zadelhoff. ‘De weg is vrij, alle seinen staan op groen’, zegt curator Marc van Zanten in een toelichting aan Vastgoedmarkt.

De rechtbank wees op 10 juli 2019 de eis van de gemeente Amsterdam af dat de curatoren met de gemeente moeten onderhandelen en een onderzoek moeten starten naar de achtergronden van het faillissement.

‘Het akkoord met Zadelhoff voorziet in een volledige betaling van alle openstaande schulden. Mooier kun je het als curator niet treffen. Wij leggen nu de pen neer en laten de beslissing aan de schuldeisers of zij dit aanbod accepteren’, zegt Van Zanten.

Wanneer de schuldeisers instemmen met het aanbod vervalt het faillissement en herleeft de onderneming, met de oorspronkelijke aandeelhouders als eigenaar. De onderneming krijgt wel een nieuwe directeur. ‘Zij loopt hier vandaag al rond, er worden besprekingen gevoerd over noodzakelijke aanpassingen die aan het pand moeten worden gedaan om hier laagdrempelige zorg te kunnen aanbieden’, vertelt Van Zanten. ‘Het is een nogal authentiek pand, er is meer dan een likje verf nodig om het weer geschikt te maken voor gebruik.’

Aandeelhouders Winter en De Boer

De oorspronkelijke eigenaren Winter en de Boer keren terug als aandeelhouder, hoewel de gemeente dit juist wilde voorkomen. ‘Zij nemen wel afstand, in afwachting van de uitkomst van een onderzoek naar de achtergronden van het faillissement. Zadelhoff wilde al graag meerderheidsaandeelhouder worden, maar het voorkeursrecht van de gemeente bij verkoop blokkeert die stap. Daardoor veroorzaakt de gemeente nu juist dat Winter en De Boer als aandeelhouder moeten aanblijven.’

Reageer op dit artikel