nieuws

NVM vormt zichzelf om tot coöperatieve vereniging

Financieel

NVM vormt zichzelf om tot coöperatieve vereniging

De ledenraad van de NVM heeft zich achter het voorstel van het bestuur geschaard om de vereniging om te vormen tot een coöperatieve vereniging.

Het besluit maakt de weg vrij voor een verandering van de rechtsvorm van de branchevereniging van makelaars en taxateurs tot coöperatie. Aanleiding voor het besluit is dat de vereniging door zijn omvang en zijn structuur met dochterondernemingen als Funda, Realworks, Academie voor Vastgoed, Flux en Brainbay zo is gegroeid, dat deze onder de regels voor een zogeheten structuurvennootschap valt.

Door de verenigingsvorm om te zetten in een coöperatieve vereniging worden de nadelen voorkomen die aan een structuurvennootschap kleven. De omzetting vindt plaats via een notariële akte, die op korte termijn zal worden verleden. Nederland kent een groot aantal bedrijven die de vorm hebben van een coöperatie, zoals zuivelonderneming FrieslandCampina, bloemenveiling FloraHolland, verzekeringsmaatschappij Univé en de Rabobank.

Reageer op dit artikel