nieuws

Moederbedrijf Miller & Monroe failliet

Financieel

Moederbedrijf Miller & Monroe failliet

Vidrea Retail is op 25 juni 2019 door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Dat is het moederbedrijf van de Miller & Monroe winkels.

Dat bevestigt het advocatenbureau waaraan de bewindvoerder is verbonden. Het bedrijf exploiteert in Nederland 72 winkels van mode- en lifestylewinkelketen Miller & Monroe. Wat de gevolgen voor deze winkels zijn, is nog niet duidelijk.

In april 2019 werd al uitstel van betaling verleend aan Vidrea Retail, dat daarmee tijd kreeg om de problemen op te lossen. Volgens Vidrea Retail was het in moeilijkheden gekomen door financiële problemen bij de Duitse tak, die op 1 maart 2019 uitstel van betaling had gekregen. Begin juni 2019 viel het doek voor de 170 winkels van Miller & Monroe in Duitsland. Een deel van de panden wordt overgenomen door KiK, Tedi en Woolworth.

Situatie Bonita onduidelijk

Daarnaast zou Vidrea Retail onder de naam Victory & Dreams ook Bonita overnemen. Die overname was al onzeker, omdat de banken de verkoop nog niet hadden goedgekeurd. Wat er nu met Bonita gaat gebeuren is nog onduidelijk. Bonita heeft 751 eigen vestigingen en 85 shop-in-shops verspreid over zes landen (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, België en Nederland).

Reageer op dit artikel