nieuws

Cushman & Wakefield sluit zich aan bij NVM Business

Financieel

Cushman & Wakefield sluit zich aan bij NVM Business
Cushman & Wakefield sluit zich aan bij NVM Business

Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield sluit zich aan bij NVM Business. Jeroen Lokerse (Cushman & Wakefield) en Marcel de Boer (NVM Business) tekenden op 5 juni 2019 de lidmaatschapsdocumenten op de Provada-stand van NVM Business.

Head of Netherlands Jeroen Lokerse van Cushman & Wakefield ziet zijn onderneming als ‘trusted’ partner voor klanten en een rolmodel voor de sector. ‘Dit gaat wat ons betreft over kennis delen, transparantie vergroten en krachten bundelen met marktpartijen die elkaar onderling versterken. Wij zien in NVM Business zo’n partner, ons lidmaatschap maakt beide organisaties sterker.’

Cushman & Wakefield en NVM Business waren al anderhalf jaar met elkaar in gesprek over deze stap. Aansluiting lag volgens Lokerse voor de hand, omdat NVM optreedt als branchevereniging voor vastgoedmakelaars. ‘Het is niet logisch om als grootste speler in die markt niet mee te praten. Vanaf nu zitten wij aan tafel.’

Door de omvang van het nieuwe lid was aansluiting voor NVM Business ook een heel gepuzzel. ‘Onze compliance-afdelingen hebben er een flinke kluif aangehad’, zegt Lokerse. Aan beide zijden zijn wat aanpassingen doorgevoerd om makelaarsorganisatie en branchevereniging op elkaar te laten aansluiten. Eén van de onderhandelingspunten betrof de contributie, die wordt berekend op basis van het aantal vestigingen. ‘Wij maken onderscheid tussen hoofd- en nevenvestigingen, met bijvoorbeeld alleen wat werkplekken. Daar moest helderheid in komen.’

Cushman & Wakefield telt wereldwijd vierhonderd kantoren in zeventig landen met meer dan 51.000 medewerkers. In Nederland telt de adviesorganisatie tien kantoren en 550 professionals.

Autoriteitspositie

Voorzitter Marcel de Boer van NVM Business ziet het lidmaatschap van Cushman & Wakefield als opstapje om uit te groeien tot dé brancheorganisatie voor alle vastgoedadviseurs van commercieel vastgoed in Nederland, corporates, mid-corporates en het MKB. ‘Daarnaast is de internationale kennis en kunde van Cushman & Wakefield en zijn adviseurs van groot belang nog professioneler in te spelen op een snel veranderende markt en zo ook de autoriteitspositie van de NVM te vergroten.’

Met – nu – ruim 725 vastgoedprofessionals is NVM Business een belangrijke speler in de commerciële vastgoedwereld in Nederland: het werkgebied van alle aangesloten makelaars en taxateurs bestrijkt het hele land en heeft door het internationale karakter van de sector impact tot ver buiten de landsgrenzen.

Reageer op dit artikel