nieuws

Winkels CoolCat sluiten alsnog

Financieel

De kledingwinkels van CoolCat verdwijnen alsnog uit de de winkelstraat nu de ‘nieuwe’ eigenaar Retail Beheer heeft besloten het merk alleen voort te zetten in de vorm van een webshop. 

Winkels CoolCat sluiten alsnog

Medio april leek de toekomst voor een groot deel van de CoolCat-medewerkers er nog redelijk hoopvol uit te zien toen duidelijk werd dat de keten, na het eerdere faillissement, een doorstart zou krijgen onder de vleugels van Retail Beheer. Dit is het bedrijf waarin CoolCat-oprichter Ronald Kahn onder meer het merk America Today heeft ondergebracht.

Verhuurders panden

De afgelopen weken voerde Retail Beheer gesprekken met de verhuurders van de panden waarin de 80 winkels van CoolCat nu zijn gevestigd. Afhankelijk van de uitkomsten van deze gesprekken en de verkoop- en formulestrategie die momenteel werd ontwikkeld, zou duidelijk worden hoeveel winkels uiteindelijk open zouden blijven. Daarbij zou Retail Beheer mikken op 56 vestigingen. Het winkelpersoneel kreeg in de tussentijd een tijdelijk arbeidscontract aangeboden. Daarnaast gaven de nieuwe eigenaars al aan dat -naast fysieke winkels- de online-formule van CoolCat een belangrijke rol in het nieuwe retailconcept zou blijven spelen.

Alleen webshop

Inmiddels is bekend geworden dat de fysieke winkels de komende maanden alsnog dichtgaan. Retail Beheer kiest ervoor om CoolCat alleen als webshop voort te zetten. Retail Beheer wil de webshop doorzetten onder de naam CoolCat Junior. Daar zal dan alleen nog maar kinderkleding worden verkocht, omdat die kleding online goed liep. De komende periode zal ‘substantieel’ worden geïnvesteerd in de onlineactiviteiten, die volgens het bedrijf ook in andere landen succesvol zijn.

Nieuwe keten

Door het sluiten van de winkels verliezen waarschijnlijk honderden mensen hun baan. Voor hoeveel werknemers en werk overblijft is nog niet duidelijk. Ze kunnen wellicht nog wat hoop vestigen op het onderzoek dat Retail Beheer heeft aangekondigd naar de mogelijkheid om met een deel van de voormalige CoolCat-winkels een nieuwe keten op te zetten. Directeur Jacco Scheffers: ‘Het gaat om een volledig nieuw concept waarover wij nu nog niets kunnen melden. Dat geldt ook voor de omvang van de keten.’

Reageer op dit artikel