nieuws

Nieuwe Indiase eigenaar voor bedrijf achter Belvilla

Financieel

De in Amsterdam gevestigde verhuurder van vakantiewoningen @Leisure Group krijgt een nieuwe eigenaar.

Nieuwe  Indiase eigenaar voor bedrijf achter Belvilla

Het bedrijf achter merken als Belvilla, DanCenter en Danland wordt overgenomen door het Indiase OYO Hotels & Homes.

@Leisure maakte tot nu toe onderdeel uit van de boedel van media- en technologiebedrijf Axel Springer. Het vakantieverhuurbedrijf heeft meer dan 30.000 vakantiehuizen in beheer. Daarnaast maakt ook Traum-Ferienwhonungen onderdeel uit van de deal. Die verhuurdienst is goed voor 85.000 huizen in vijftig landen.

Hoeveel OYO neertelt voor @Leisure werd niet bekendgemaakt. Naar verluidt gaat het om een bedrag van circa 369 miljoen euro. De overname past volgens OYO in de strategie om een wereldmerk te worden. Het bedrijf is naar eigen zeggen momenteel de op vijf na grootste speler wereldwijd op het gebied van hotelkamers, huizen en woonruimten. Ze concurreren ook met Airbnb met hun Townhouse concept.

Reageer op dit artikel