nieuws

Nederland uit Top 5 meest concurrerende landen

Financieel Premium

De internationale concurrentiepositie van Nederland is het afgelopen jaar verslechterd.

Nederland uit Top 5 meest concurrerende landen
De regio Rotterdam-Rijnmond kent het meest krachtige en veelzijdige logistieke ecosysteem van alle Nederlandse regio’s vanwege de combinatie van zeehavenlogistiek en nationale/versdistributie.

Nederland zakte van de vierde naar de zesde plek op de IMD World Competitiveness Index, die landen beoordeelt op de concurrentiekracht van hun economie. Volgens de opstellers van het rapport had de economische onzekerheid zijn weerslag op de concurrentiepositie van landen in onder meer Europa. Dat had onder meer te maken met  ‘verschuivingen in het internationale politieke landschap’ en de handelsoorlog. Dat zorgde er ook …