nieuws

Flink hoger resultaat Montea

Financieel

Het resultaat per aandeel van logistiek vastgoedbelegger Montea is gedurende het eerste kwartaal met 30 procent gestegen tot 0,79 euro, in vergelijking tot een jaar geleden.

Flink hoger resultaat Montea

Dat meldt het Belgische beursgenoteerde vastgoedfonds, dat ook zeer actief is in Nederland, in zijn kwartaalbericht.

Het resultaat van Montea bedraagt  10,8 miljoen euro voor de eerste drie maanden van 2019, een stijging met 53 procent.  Het netto huurresultaat stijgt met 41 procent  naar 15,7 miljoen euro,  hoofdzakelijk te danken aan de recente aankopen van nieuwe panden en de oplevering van ontwikkelingen.

De waarde van de portefeuille stijgt met 132,4 miljoen euro  tot 1,044 miljard euro, een groei met 15 procent ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar.

Gedurende  de verslagperiode werd 47,3 miljoen euro geïnvesteerd. Het betreft onder andere de verwerving  van een aan Koopman logistics Group verhuurd terrein in Born en de aankoop van een distributiecentrum in Oss.  Montea realiseert op deze investeringen een netto aanvangsrendement van 5,7 procent.

De bezettingsgraad van de portefeuille bedraagt 99,1 procent op 31 maart 2019 en is stabiel gebleven ten opzichte eind 2018. De gemiddelde resterende looptijd van de huurcontracten tot hun eerste opzegmogelijkheid bedraagt 8,3 jaar.

De onderneming verwacht dat het resultaat per aandeel over heel 2019 met minimaal 5 procent groeit.

 

Reageer op dit artikel