nieuws

Basic-Fit koopt branchegenoot Fitland

Financieel

Uitbater van fitnesscentra Basic-Fit koopt zijn Nederlandse branchegenoot Fitland. Dat bedrijf heeft 37 sportscholen en is de op twee na grootste partij in Nederland.

Basic-Fit koopt branchegenoot Fitland

Wat Basic-Fit betaalt voor Fitland heeft de beursgenoteerde onderneming niet bekendgemaakt.

Fitland richt zich op een wat duurder marktsegment dan Basic-Fit. Bij zijn 37 fitnesscentra heeft het bedrijf 56.000 leden. De jaarlijkse omzet van Fitland bedraagt ongeveer 21 miljoen euro en Basic-Fit denkt dat de overname vanaf volgend jaar bijdraagt aan de winst.

Basic-Fit heeft 161 sportscholen in Nederland. Als alle Fitland-vestigingen omgebouwd zijn tot Basic-Fit-filialen nadert dat aantal de tweehonderd. Wel denkt Basic-Fit een beperkt aantal fitnesscentra te verkopen.

Reageer op dit artikel