nieuws

350 miljoen voor herfinanciering CBRE GI-fonds

Financieel

CBRE Global Investors heeft de herfinanciering van het CBRE Dutch Office Fund succesvol afgerond. PGIM Real Estate en Rothesay Life hebben een financiering verschaft van 350 miljoen euro met een looptijd van acht jaar.

350 miljoen voor herfinanciering CBRE GI-fonds
WTC Amsterdam

De lening wordt afgedekt met het World Trade Centre Amsterdam, een van de objecten van het kantorenfonds.

Via het arrangement komt geld beschikbaar voor de herontwikkeling van 17.000 m2 binnen het bestaande WTC en de 32.000 m2 omvattende WTC Amsterdam Tower Ten. De nieuwe toren zal 22 verdiepingen beslaan en de bouw is vorig jaar gestart. WTC Amsterdam zal na de oplevering in totaal  160,000 m2 gaan beslaan, met 300 verschillende gebruikers.  WTC Amsterdam is het grootste complex op de Zuidas.

Het CBRE Dutch Office Fund is met een portefeuille van 1,9 miljard euro een van de grootste niet-genoteerde Nederlandse kantorenfondsen. Het wordt beheerd door vastgoedvermogenbeheerder CBRE Global Investors.  Het fonds focust op topkwaliteit kantoren in de vier grote steden.

Reageer op dit artikel