nieuws

M7 haalt 65 miljoen op voor pan-Europees fonds

Financieel

De Britse vastgoedvermogensbeheerder M7 heeft 65 miljoen euro opgehaald voor een nieuw pan-Europees fonds met een zogenoemd ‘value-add’ risico/rendementsprofiel.

M7 haalt 65 miljoen op voor pan-Europees fonds

Het fonds, dat een totaal volume van 280 miljoen euro krijgt, focust op commercieel vastgoed met meerdere huurders, waardoor met actief management waarde kan worden toegevoegd.

Het geld voor M7 Real Estate Investment Partners V (M7 Ereip V) is opgehaald bij institutionele beleggers, staatsinvesteringsfondsen en rijke families in Europa, het Midden-Oosten en Hong Kong. Het fonds, dat inclusief leningen een totaal volume van 280 miljoen euro krijgt, focust op commercieel vastgoed met meerdere huurders, waaraan met actief management waarde kan worden toegevoegd.

Net als zijn voorgangers richt het fonds zich op Duitsland, Nederland, Ierland en Scandinavië. Inmiddels heeft het vehikel al voor 148 miljoen euro geïnvesteerd in 27 objecten met een oppervlakte van 205.000 m2 in Denemarken, Nederland, Duitsland en Ierland. Het betreft kantoorgebouwen en logistieke centra. Door actief management werkt het fonds aan rendementsverbetering, zoals het opkrikken van de bezettingsgraad. Verder is er ook een pijplijn van 130 miljoen euro vastgesteld voor potentiële acquisities.

M7 Real Estate, opgericht in 2009, beheert een vastgoedportefeuille met 1.400 gebouwen ter waarde van 8,1 miljard euro. Het bedrijf telt 250 werknemers en beschikt over vestigingen in dertien Europese landen, waaronder Nederland.

Reageer op dit artikel