nieuws

Pijnacker-Nootdorp kampioen label A-woningen

Financieel

In de Zuid-Hollandse gemeente Pijnacker-Nootdorp staan relatief de meeste woningen met het -hoogste- energielabel A. Dit meldt het Kwartaalbericht Woningmarkt van de Rabobank.

Pijnacker-Nootdorp kampioen label A-woningen

Rabo schat in dat de woningverkopen dit jaar verder wegzakken tot zo’n 205.000. In 2020 zal dit verder dalen tot zo’n 195.000 woningen. De huizenprijzen stijgen in 2019 met 6,0 procent. Het kwartaalbericht gaat daarnaast ook in op de verduurzaming van de woningvoorraad. In 2018 had nog maar 46,8 procent van alle huizen en gebouwen in Nederland een definitief energielabel, blijkt uit cijfers van de RVO en uit de BAG.

Invoer label

‘Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven scoren hoog,’ legt Rabo-econoom Nic Vrieselaar uit. ‘Daar heeft meer dan 60 procent een energielabel. Mogelijk hangt dit samen met een groter aantal verkopen en verhuren in die steden sinds 2015, toen het voeren van een label bij verkoop en nieuwe verhuur verplicht werd.’

Pijnacker-Nootdorp

De gemeente met het hoogste aandeel label A-woningen, is Pijnacker-Nootdorp: 38,5 procent van de woningen met een definitief label is er energiezuinig. In de Zuid-Hollandse gemeente staan ook relatief veel nieuwbouwwoningen.

Reageer op dit artikel