nieuws

Parijs gaat Airbnb hard aanpakken

Financieel

Verhuursite Airbnb kan een miljoenenboete tegemoet zien omdat verhuurders zich niet houden aan de regels die Parijs aan het platform heeft opgelegd. Dit heeft Anne Hidalgo, burgemeester van de Franse hoofdstad bekend gemaakt in Journal du Dimanche. Parijs zucht in extreme mate onder de stroom rolkoffertoeristen in woonwijken.

Parijs gaat Airbnb hard aanpakken

Liefst 65.000 Parijzenaars verhuren (een deel van) hun woning via Airbnb. De gemeente Parijs heeft hier, net als andere populaire toeristische bestemmingen, regels aan verbonden. Zo mogen eigenaren maar maximaal 120 dagen per jaar hun woning verhuren aan toeristen en moeten de advertenties zijn voorzien van een registratienummer zodat de lokale autoriteiten er oog op kunnen houden dat de regels worden nageleefd.

1.000 advertenties

Tegenover Journal du Dimanche vertelt Hidalgo dat is vastgesteld dat er zo’n 1.000 Parijse advertenties op Airbnb staan die niet voldoen aan de regels. Per overtreding geldt een boete van 12.500 euro. In een reactie tegenover Reuters gaf Airbnb gisteravond aan al met andere platforms maatregelen te hebben genomen om te zorgen dat verhuurders voldoen aan de toenemend Europese regels voor vakantieverhuur. De aangekondigde boete acht het platform disproportioneel.

 

Reageer op dit artikel