nieuws

Ook Hoog Catharijne heeft positieve impact op cijfers Klépierre

Financieel

De Franse retailvastgoedbelegger en malluitbater Klépierre heeft een sterk 2018 achter de rug. Het bedrijf zag een groei in zowel de totale inkomsten als de huurinkomsten. Het leidt voor de aandeelhouders tot een flinke plus in het dividend.

Ook Hoog Catharijne heeft positieve impact op cijfers Klépierre
Hoog Catharijne in Utrecht

Klépierre zag haar inkomsten vorig met 1,3% groeien naar € 1,33 mrd (2017: € 1,32 mrd). De huurinkomsten kropen met 1,6% omhoog van € 1,07 mrd in 2017 naar € 1,09 mrd vorig jaar. Als exact de zelfde portefeuille wordt vergeleken bedraagt de plus 3,4%.

Hoog Catharijne

Een flink deel van de plus in de huurinkomsten (€24,6 mrd) schrijft Klépierre toe aan een nieuw winkelcentrum in het Spaanse Murcia en de herontwikkeling van Hoog Catharijne op en rondom Utrecht Centraal en het Prado shopping center in Marseille.

De vastgoedbelegger zag de waarde van haar shoppingmallportfolio miniem groeien (+0,1%) en ultimo 2018 uitkomen op € 24,43 mrd. Tegenover stevige plussen van de waarderingen in Italië (+3,2%), Spanje/Portugal (+3,4) en Centraal Europa/Turkije (+4,2%) staan onder meer verkopen ter waarde van € 539,2 mln.

Eten en uiterlijk

De omzet in de Klépierre winkelcentra groeide vorig jaar met 0,9%, waarmee de winkels het 80 basispunten beter deden dan geaggregeerde gemiddelde van de retailomzet in de landen waar de Franse vastgoedbelegger actief is. Met name de Klépierre-huurders in de segmenten ‘food & beverage’ (+5%)en ‘health & beauty’ (+4,9%) deden het goed. Bij de modewinkels, goed voor 39% van de omzet, was juist een daling van 1,0% te zien.

De cashflow per aandeel steeg met 6,5% van € 2,48 naar € 2,65 per aandeel. Tijdens de aankomende aandeelhouders vergaderingen zal de raad van bestuur een dividend stijging van 7,1% naar € 2,10 voorstellen ten opzichte van de € 1,96 over het fiscale jaar 2017.

Markthal en Villa Arena

Behalve Hoog Catharijne is Klépierre in Nederland eigenaar van de Markthal en Alexandrium Shopping Center in Rotterdam, Villa Arena in Amsterdam en shopping center Almere.

Reageer op dit artikel