nieuws

Notering zelfopslagbedrijf Shurgard opgeschort

Financieel

De notering van het aandeel zelfopslagbedrijf Shurgard op Euronext Brussel is opgeschort, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

Notering zelfopslagbedrijf Shurgard opgeschort

Navraag bij de Belgische financiële toezichthouder FSMA door De Tijd  leert dat de jaarresultaten, die normaal morgenochtend zouden verschijnen, al in beperkte kring verspreid zouden zijn geraakt. Tot die informatie helemaal publiek is via een persbericht van Shurgard zelf, mag geen enkel aandeel nog van handen verwisselen en zal de beurskoers dus bevroren blijven.

Het bedrijf heeft 228 zogenoemde self-storage centra en ongeveer 1,2 miljoen netto verhuurbare vierkante meters in zeven landen. Dat zijn Nederland, België, Frankrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Denemarken. In Europa heeft Shurgard momenteel 150.000 klanten. Bij het bedrijf werken meer dan zevenhonderd mensen

De aanbieder van opslagruimte kwam eind vorig jaar naar de beurs van Brussel en werd daarbij begeleid door de Amsterdamse zakenbank Kempen. Dat gebeurde tijdens de flinke dip  van de wereldbeurzen in de laatste weken van het jaar, maar toch zakte het aandeel nooit onder de intekenprijs. Vlak voor de handel werd stilgelegd beliep de koerswinst al 17,7 procent tegenover prijs bij de beursgang, zo becijferde De Tijd.

In tegenstelling tot de in Amsterdam genoteerde vastgoedbedrijven noteren de meeste Belgische fondsen op een premie ten opzichte van de intrinsieke waarde.

Reageer op dit artikel