nieuws

Knops bevestigt hogere kosten verbouwing Binnenhof

Financieel

Verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops vreest hogere kosten voor de verbouwing van het Binnenhof.

Knops bevestigt hogere kosten verbouwing Binnenhof

Doordat het goed gaat in de bouwsector, wordt alles duurder. De bewindsman kan nog niet zeggen wat de gevolgen zijn voor de renovatie, die over anderhalf jaar moet beginnen.

De huidige marktsituatie geeft aanleiding voor financiële spanning op het beschikbare budget van 475 miljoen euro, meldt Knops aan de Tweede Kamer. Het gaat daarbij om een bedrag dat uitgaat van het kostenniveau van vier jaar geleden. De komende maanden moet blijken hoe groot de prijsstijging in de bouwsector op dit moment is en wat dit betekent voor de renovatie.

Het zal ook lastiger worden de juiste mensen voor de renovatie te vinden, aldus Knops. Hij benadrukt de noodzaak van voldoende vakbekwaam personeel. Delen van het Binnenhof zijn rijksmonument waarvoor specifieke kennis is vereist.

Eind 2018 uitten fracties in de Tweede Kamer al hun zorgen over de kosten van de verbouwing.

Reageer op dit artikel