nieuws

Gouden vastgoedjaren zijn voorbij

Financieel

Gouden vastgoedjaren zijn voorbij

De markt moet aan de bak om in de buurt te komen van de rendementen uit de tijd van de monetaire verruiming. 

Die boodschap van Mark Preston, ceo van Grosvenor Group uit het Verenigd Koninkrijk, vatte het sentiment samen op het jaarcongres 2019 van Urban Land Institute in Londen. Creativiteit was de afgelopen tien jaar niet nodig om een hoog rendement te halen. De komende tien jaar wordt dat anders, stelde Preston.

‘Europa belandt voor de zomer in een recessie’

‘Europa belandt voor de zomer in een recessie’

Politieke onzekerheid is het grootste gevaar voor de Europese vastgoedsector, gaf de helft van de 650 aanwezigen aan bij de peilingen via de congresapp. Groeivertragingen en handelsoorlogen scoorden beide 18 procent. Gevraagd waar de vastgoedcyclus zich bevindt, zegt 45 procent dat de piek nabij is. Dat de piek nu is bereikt gelooft 29 procent. Nog eens 23 procent denkt dat de piek al in het verleden ligt. Een op de drie verwacht dat het Verenigd Koninkrijk de Brexit uitstelt en niet op 29 maart 2019 uittreedt. Een op de vijf verwacht een Brexit zonder deal.

Reageer op dit artikel