nieuws

‘Brexit groter probleem voor EU dan voor VK’

Financieel

‘Brexit groter probleem voor EU dan voor VK’

De Brexit is een groter probleem voor de Europese Unie dan voor het Verenigd Koninkrijk.

Dat zei Jes Staley, de Amerikaanse ceo van de Britse bank Barclays, tijdens het jaarcongres 2019 van Urban Land Institute in Londen.

‘Europa belandt voor de zomer in een recessie’

‘Europa belandt voor de zomer in een recessie’

‘Barclays ging uit van een worst case-scenario en vorige maand hebben we al onze Europese bankactiviteiten overgeheveld naar Ierland. Dat is nu eenmaal de eis van de EU. Het Verenigd Koninkrijk zal de Brexit niettemin prima doorstaan; het zal de Britse economie de komende tien jaar 15 tot 20 basispunten groei per jaar kosten.’

‘Ik maak me grotere zorgen over de EU. De Fed heeft de rente al negen keer verhoogd en de balans met één biljoen dollar verkort. De ECB heeft niets gedaan. In geval van een laagconjunctuur heeft de Fed grote vuurkracht en staat de ECB machteloos.’

Reageer op dit artikel