nieuws

‘Amazon heroverweegt hoofdkantoor in New York’

Financieel

‘Amazon heroverweegt hoofdkantoor in New York’
Amazon

Webwinkel Amazon heroverweegt zijn keuze voor New York als locatie voor een van zijn twee nieuwe kantoren. Dat schrijft de Amerikaanse krant Washington Post op basis van ingewijden bij het techbedrijf.

Aanleiding zou de aanzwellende kritiek op de komst van Amazon naar New York zijn. Met name Democratische politici, vakbonden en buurtbewoners hebben vraagtekens gesteld bij de komst van Amazon naar Long Island City in de wijk Queens. Zij vinden het moeilijk te verkopen dat er ruim een miljard dollar aan subsidies gaat naar een van de waardevolste bedrijven ter wereld, waarvan de topman bovendien de rijkste man ter wereld is. Ook het feit dat Amazon aangaf zich te zullen verzetten tegen vakbonden, viel niet goed in New York.

Mogelijk gebruikt Amazon het eventuele afzien van New York als dreigement richting de stad. Het bedrijf zou 25.000 banen creëren met een gemiddeld loon van ruim 150.000 dollar per jaar. Amazon wil ook een nieuw kantoor bij Washington in Arlington in de staat Virginia beginnen. Daar wordt wel enthousiast gereageerd.

Lokale banen

In een reactie aan website Techcrunch stelt Amazon met zijn nieuwe buren in gesprek te willen. ‘We werken er hard aan om te laten zien wat voor buren we zullen zijn. Of het nu is door lokale banen te creëren door het trainen van nieuw personeel of door het betalen van computerlessen voor duizenden leerlingen in New York.’

Reageer op dit artikel