nieuws

Ernst Frese neemt plaats Bas van Holten in bij Merin

Financieel

Ernst Frese neemt plaats Bas van Holten in bij Merin

Bas van Holten is niet langer bestuurder van Merin Group Holding, de besloten vennootschap waaronder de verschillende entiteiten met daarin het vastgoed van Merin hangen. Zijn plaats is ingenomen door commercieel directeur Ernst Frese.

Onlangs berichtte Vastgoedmarkt dat, anders dan eerder werd aangenomen, Merin geen dochteronderneming is van het Canadese Dream Global Reit. In juli 2017 namen de Canadezen slechts de leningen van het vastgoed van Merin over, niet de onderneming zelf, vertelde de bedrijfsjurist van Merin. Op de vraag wie dan wel eigenaar van de asset manager is, bleef zij echter het antwoord schuldig. Zij verwees naar het bericht van de overname zoals dat half 2017 door Dream Global was verspreid.

Vertrekkend ceo Bas van Holten liet vanaf zijn vakantieadres eind 2018 eveneens weten dat alle informatie is terug te vinden in het bericht van de overname. In eerdere gesprekken over zijn aantreden als ceo van het voormalige Uni-Invest vertelde Van Holten dat hij alleen geïnteresseerd was in de positie van ceo als hij ook kon deelnemen in het bedrijf. De toenmalige eigenaren TPG en Patron gingen daarmee akkoord. De vraag wie eigenaar is van Merin beantwoordde hij kort met: ‘Ik wil liever niet ingaan op mijn persoonlijke investeringen.’

Inschrijving bij de KvK

Bij de Kamer van Koophandel is Van Holten inmiddels uitgeschreven als bestuurder. Zijn plaats is per 1 januari 2019 – ingeschreven op 3 januari – ingenomen door commercieel directeur Ernst Frese van Merin. Zijn mede-bestuurder is financieel directeur Roel de Weerd, die al sinds 31 januari 2014 bestuurder van de topholding is. Beide bestuurders zijn gezamenlijk bevoegd. ‘Met andere bestuurders, zie statuten’, meldt het uittreksel uit het handelsregister.

 

Reageer op dit artikel