nieuws

Bouwinvest verwerft woon-zorgcomplex de Lawet in Wageningen

Financieel

Bouwinvest verwerft woon-zorgcomplex de Lawet in Wageningen
De Lawet Wageningen

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft woon-zorgcomplex De Lawet in Wageningen gekocht.

De vorige eigenaar was Park Duivendaal, een projectorganisatie van Provascon Investments en Van der Leij vastgoed groep. Ze verwierven het volgens De Gelderlander in augustus 2018. Bouwinvest betaalde 3.370.800 euro voor het monumentale pand op voormalig universiteitsterrein Duivendaal (bron Kadaster). De particuliere woonzorgorganisatie Vandaegh zal het gebouw langjarig huren. Vandaegh doet dat al in Wassenaar en Den Haag en wil uitbreiden naar Zutphen, Breda en Wageningen.

Tussen de studenten

Het pand waar De Lawet gevestigd wordt is in 1914 gebouwd als laboratorium onder architectuur van rijksbouwkundige Cornelis Peters. Het voormalig universiteitsgebouw voor de afdeling Veevoeronderzoek van de Universiteit Wageningen wordt herontwikkeld tot een woon-zorgcomplex met 37 wooneenheden, enkele gezamenlijke ruimten en ruimte voor dagbesteding. Het zorgcentrum zit tussen de studentenwoningen in en wil al eind 2019 open zijn.

De Lawet ligt op terrein Duivendaal, een gebied met verschillende oude universiteitsgebouwen in het groen aan de noordelijke rand van de binnenstad van Wageningen. Het gebied zal worden getransformeerd en verrijkt met verschillende functies, waarbij de nadruk komt te liggen op wonen.

‘De Lawet past uitstekend binnen onze beleggingsstrategie. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige huisvesting in het veelgevraagde particuliere middensegment, een mooie investering,’ aldus Erwin Drenth, director Dutch Healthcare Investments.

De huurder, Vandaegh Nederland, een onderdeel van Blueprint Group, is een zorgorganisatie voor mensen met een blijvende zorgbehoefte. De Lawet biedt straks een breed dienstenpalet voor bewoners met een middelzware somatische of psychogeriatrische zorgbehoefte, in het particuliere woonzorg middensegment.

 

Reageer op dit artikel