nieuws

Airbnb koopt boekingsplatform voor vergaderruimten

Financieel

Airbnb koopt boekingsplatform voor vergaderruimten
Een zogeheten co-creatieruimte in Brussel, te huur aangeboden op Gaest.com

Airbnb heeft het Deense online boekingsplatform voor vergaderruimten Gaest.com overgenomen. Daarmee zet Airbnb een volgende stap in de richting van verhuur van commercieel onroerend goed.

Via Gaest.com kunnen zakelijke gebruikers voor een korte periode een vergaderlocatie huren. Ook vinden zij er locaties voor een zogeheten heisessie of voor bijvoorbeeld een fotoshoot. Met deze aankoop beweegt Airbnb zich in de richting van de flex-kantorenmarkt en de verhuur van werkplekken.

Gaest is ontstaan in 2015 en opgezet door ceo en mede-oprichter Anders Mogensen. Inmiddels biedt het platform vergaderfaciliteiten aan in landen op zes continenten, waaronder België en Duitsland. Gaest heeft wel een Nederlandstalige site, maar biedt (nog) geen vergaderplekken in Nederland aan. Net als bij de logeerfaciliteiten van Airbnb zet de aanbieder alle informatie in het systeem van Gaest.

Gaest-personeel gaat over

Wat Airbnb voor Gaest betaalt is niet bekendgemaakt. Voorlopig zal het platform zelfstandig blijven opereren, maar de Gaest-medewerkers gaan wel over naar Airbnb, meldt het bedrijf.

Eind 2018 maakte Airbnb al bekend dat een groeiende groep zakelijke gebruikers een beroep doet op het nieuwe bedrijfsonderdeel Airbnb for Work. Daarbij ging het toen al om accommodaties voor zogeheten off-sites, maar ook tijdelijke onderkomens voor een teambuildingsessie of voor uitgezonden medewerkers. Deze overname onderstreept de strategie van Airbnb zich meer te richten op zakelijke gebruikers.

Reageer op dit artikel