nieuws

Xior voltooit financiering Annadal-site in Maastricht

Financieel

Studentenhuisvester Xior Student Housing heeft de financiering rond voor de aangekondigde verwerving van de Annadal-site in Maastricht.

Xior voltooit financiering Annadal-site in Maastricht

Dat meldt het Belgische beursgenoteerde vastgoedbedrijf.  De raad van bestuur keurde woensdag voorbeurs de kapitaalverhoging van 30 miljoen euro en de uitgifte van 800.000 nieuwe aandelen Xior goed. Deze aandelen zullen noteren vanaf 13 december. De uitgifteprijs bedraagt 37,50 euro per aandeel.

Op de locatie staan onder meer 723 studentenunit. De site werd vorige week overgenomen van All-In Real Estate, van wie Xior eerder ook het Bonnefanten-College in Maastricht overnam.

De verwerving gebeurde deels via een inbreng in natura van de aandelen van de betrokken vastgoedvennootschap (betaling via de uitgifte van nieuwe aandelen Xior). De transactie heeft geleid tot een versterking van het eigen vermogen met 30 miljoen euro.

Door de mogelijkheid om in aandelen te betalen, kan Xior haar kapitaalstructuur proactief beheren en kan een buffer aan kredietfaciliteiten bewaard worden, wat Xior de mogelijkheid zal geven om in de toekomst bijkomende met schulden gefinancierde transacties te verrichten. De schuldgraad van Xior blijft met 48,70 proc ent nagenoeg stabiel.

Reageer op dit artikel