nieuws

S&P: kredietomstandigheden worden slechter

Financieel

De mondiale omstandigheden voor het afsluiten van leningen worden waarschijnlijk moeizamer, met het oog op de wereldwijde handelsspanningen, de stijgende rentes en de afzwakkende wereldeconomie.

S&P: kredietomstandigheden worden slechter

Dat stelt kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) in een rapport over de wereldwijde kredietmarkt en is geen goed nieuws voor de kapitaalintensieve vastgoedsector.

S&P wijst in het onderzoek op de onrust op de aandelenmarkten, het striktere monetaire beleid door de Amerikaanse Federal Reserve en andere centrale banken en de tragere groei van de wereldhandel. De Chinese economie zwakt daarbij volgens S&P wat sterker af dan verwacht. Al met al neemt het risico op een economische recessie voorzichtig toe, stelt het bureau.

Daarnaast kunnen de stijgende schulden van het niet-financiële bedrijfsleven een bron van instabiliteit gaan vormen, aldus S&P. Ook wordt gewezen op de kwetsbaarheden in opkomende markten door zwakkere grondstofprijzen en groeiende onzekerheden rond internationale samenwerking.

Reageer op dit artikel