nieuws

Kamer wil opheldering afkeuren plan Lelystad

Financieel

De Tweede Kamer wil van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) weten waarom de Europese Commissie niet akkoord gaat met haar plan om vliegtuigen te verplaatsen van Schiphol naar Lelystad Airport.

Kamer wil opheldering afkeuren plan Lelystad

De bewindsvrouw zei ‘teleurgesteld’ te zijn over het besluit. ‘Ik had er andere verwachtingen van.’

Van Nieuwenhuizen wilde woensdag tijdens een debat over luchtvaart niet ingaan op de redenen voor Brussel om niet akkoord te gaan. Omdat ze nog in gesprek is met de Europese Commissie over een aanpassing van haar voorstel, wil ze niets zeggen over de motivering van de afwijzing. Ze stuurt binnenkort een brief naar de Kamer over de kwestie.

Lelystad moet vakantievluchten van Schiphol overnemen. Daardoor komt er ruimte op Schiphol vrij voor intercontinentale vluchten en overstappers. Op Lelystad komen geen nacht- en vrachtvluchten, herhaalde de minister. De opening van het uitgebreide Lelystad is al twee keer uitgesteld. De opening staat nu gepland voor april 2020.

Reageer op dit artikel