nieuws

Stabiel resultaat Eurocommercial

Financieel

Winkelcentrumbelegger Eurocommercial Properties heeft redelijk goed geboerd in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Het direct resultaat bleef met 29,69 miljoen euro nagenoeg stabiel.

Stabiel resultaat Eurocommercial

Dat blijkt uit een handelsbericht van de in Amsterdam genoteerde vastgoedbelegger, die belegt in winkelcentra in Zweden, Frankrijk, Italië en België. Sinds enkele maanden beschikt het fonds ook over een notering in Brussel.

Het direct resultaat per aandeel liep met een1 eurocent terug tot 60 eurocent.

De bruto huurinkomsten kwamen uit op 49,35 miljoen euro, tegen 47,85 miljoen euro in de overeenkomstige periode 2017. De nettohuurinkomsten stegen met 0,4 miljoen euro tot 43,8 miljoen euro.

De vergelijkbare huurgroei bedroeg 1,1 procent en was vooral sterk in Zweden. De leegstand bleef beperkt tot minder dan 1 procent.

Topman Jeremy Lewis zei in een toelichting dat Eurocommercial, ondanks zorgen over de gezondheid van de retailsector, goed blijft presteren. Volgens hem werden gedurende de verslagperiode 200 huurovereenkomsten verlengd of nieuw afgesloten, waarbij een huurstijging werd gerealiseerd van 11,7 procent. ‘Overal zien we sterke vraag naar winkelruimte op de goede locaties. ‘Alleen in Frankrijk en Zweden hebben sommige retailers op secundaire locaties vestigingen gesloten.’

De renovatie en uitbreiding van winkelcentrum Woluwe in Brussel ligt volgens de onderneming op schema. Het maart dit jaar verworven centrum, waarmee Eurocommercial de Belgische vastgoedmarkt betrad, krijgt een uitbreiding van 10.500 m2.

Lewis toonde zich gelukkig ‘voor de hele Nederlandse beursgenoteerde vastgoedsector’ dat de plannen om het FBI-regime  te schrappen voor directe vastgoedbeleggingen van de baan zijn. ‘Al zouden wij daar zelf niet door geraakt zijn.’

Reageer op dit artikel