nieuws

NL Woningfondsen introduceert eerste fonds

Financieel

De inschrijving op het eerste woningfonds voor particuliere beleggers van NL Woningfondsen is begin deze week gestart.

NL Woningfondsen introduceert eerste fonds

Het eerste fonds, NL Woningfonds 1, belegt in een gespreide woningportefeuille bestaande uit 110 appartementen, 18 garageboxen, 31 parkeerplaatsen in een parkeergarage, drie commerciële units en twee  opstelplaatsen op een dak voor antennes. De portefeuille ligt verspreid over vijf plaatsen: Drachten, Oldenzaal, Lochem, Hoogeveen en Didam.

Het fonds heeft een omvang van 21,55 miljoen euro, waarvan 9,25 miljoen euro eigen vermogen. Minimale deelname bedraagt 25.000 euro.

NL Woningfondsen is weliswaar een nieuwe speler op de markt, maar de oprichters hebben naar eigen zeggen hun sporen ruimschoots verdient. Hans Hage en Gerdjan van Zanten waren bij Staalbankiers medeverantwoordelijk voor 41 woningfondsen met een totale omvang van ruim 994 miljoen euro.  ‘Staalbankiers heeft op enig moment besloten de vastgoedactiviteiten en haar bank te beëindigen, terwijl wij nog ontzettend veel plezier hadden in ons vak,’ verklaart Hage.

Sectie5 in Amsterdam is een partner en beheerder die aansluit bij de ambities en kwaliteitseisen van NL Woningfondsen. ‘Door deze samenwerking kunnen wij ons focussen op datgene waar wij goed in zijn, het adviseren op het gebied van asset management en het toezicht houden op het property management van woningfondsen,’stelt Hage. ‘Aangezien Sectie5 beschikt over een vergunning van de AFM, betekent de samenwerking eveneens dat de fondsen aan deze eisen voldoen,’ licht Van Zanten toe.

Met Connect Invest te Breukelen wordt samengewerkt voor de introductie van de woningfondsen in de markt van particuliere beleggers.

Reageer op dit artikel