nieuws

Nederlandse meubelzaken Chateau d’Ax failliet

Financieel

De Nederlandse winkels van de Italiaanse meubelmaker Chateau d’Ax zijn failliet verklaard. Dat laat de rechtbank Midden-Nederland weten.

Nederlandse meubelzaken Chateau d’Ax failliet

Het faillissement treft tien filialen in Nederland, die onder meer aan de woonboulevards in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam zijn gevestigd. In Italië vroeg Chateau d’Ax in oktober al uitstel van betaling aan. Volgens lokale media had het bedrijf zich vertild aan leningen voor verdere investeringen. De bescherming tegen schuldeisers moet het bedrijf nu de kans bieden flink te reorganiseren.

Ook in eigen land verkeert de meubelfabrikant in financieel zwaar weer. Chateau d’Ax werd in 1948 opgericht in de Noord-Italiaanse stad Lentate sul Seveso. Tegenwoordig verkoopt het familiebedrijf zijn sofa’s en fauteuils naar eigen zeggen in meer dan tachtig landen. Onder de wat oudere sportliefhebbers is Chateau d’Ax ook bekend als sponsor van gelijknamige wielerteam dat begin jaren negentig renners als Gianni Bugno en Francesco Moser in dienst had.

Reageer op dit artikel