nieuws

D66 worstelt met afschaffing dividendtaks

Financieel

 De fractie van D66 in de Tweede Kamer neemt alle oproepen die de leden zaterdag doen tijdens het partijcongres serieus, ook als het gaat om de omstreden afschaffing van de dividendbelasting.

D66 worstelt met afschaffing dividendtaks

Dat heeft D66-Kamerlid Joost Sneller, financieel woordvoerder van de partij, gezegd. Zoals bekend hangt de omstreden maatregel nauw samen met het kabinetsplan om per 1 januari 2020 geen beleggingen in Nederlandse vastgoed door fiscale beleggingsinstellingen (FBI’s) meer toe te staan. Veel vastgoedbedrijven hopen dat het plan sneuvelt bij de behandeling in de Tweede en Eerste Kamer of danig wordt bijgesteld.

De afschaffing van de dividendbelasting, onderdeel van het regeerakkoord waar de partij een klein jaar geleden voor tekende, valt veel leden zwaar omdat de maatregel een stuk duurder uitvalt dan destijds werd begroot. Als een meerderheid een motie tegen afschaffing steunt, kan dat de fractie in een lastig parket brengen.

‘Elke uitspraak van mijn congres doet ertoe’, antwoordde Sneller tijdens de algemene financiële beschouwingen op een vraag van zijn PvdA-collega Henk Nijboer. De fractie van D66 zal bij een negatief oordeel van de leden de gevolgen bespreken.

Reageer op dit artikel