nieuws

 Arcona Property Fund krijgt notering in Praag

Financieel

Arcona Property Fund voldoet aan alle voorwaarden voor het verkrijgen van een beursnotering aan de beurs in Praag.

 Arcona Property Fund krijgt notering in Praag

Het wordt de tweede notering voor het fonds naast de beursnotering aan Euronext Amsterdam. Volgens een fondswoordvoerder  heeft de tweede notering in Praag niets te maken met het kabinetsbesluit om beleggingen in Nederlands vastgoed per 1 januari 2020 niet meer toe staan in fiscale beleggingsinstellingen (FBI’s). ‘Arcona Property Fund is geen FBI en wordt derhalve ook niet getroffen door de maatregel.’

Arcona Property Fund verwacht dat de tweede notering in oktober 2018 zal plaatsvinden. Het fonds krijgt dan een plek in het Collective Investment Securities Market segment, een nieuw sub-segment voor beleggingsfondsen van de beurs van Praag.

Arcona Property Fund belegt in commercieel vastgoed in Centraal-Europa. De directie van het fonds verwacht dat een tweede notering aan een effectenbeurs in de regio waar ook het vastgoed is gesitueerd, kan bijdragen aan verbetering van de liquiditeit van het aandeel en de financierbaarheid van de portefeuille.

De Prague Stock Exchange (PSE), opgericht in 1871, is de oudste en de grootste aandelenbeurs van Tsjechië. De beurs werd in 1993 heropend na 50 jaar gesloten te zijn geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog en het communistische bewind.

Arcona Property Fund wordt beheerd door Arcona Capital, een onafhankelijke asset manager en fondsbeheerder van vastgoed in Noord- en Midden-Europa. In Nederland beheert het bedrijf 225 miljoen euro voor beleggers, verdeeld over drie beleggingsfondsen. Arcona Property Fund is daarvan het grootste, met een omvang van 100 miljoen.

Reageer op dit artikel