nieuws

Opslagverhuurder Shurgard naar beurs Brussel

Financieel

De Luxemburgse internationale opslagverhuurder Shurgard Self Storage Europe wil naar de beurs in Brussel.

Opslagverhuurder Shurgard naar beurs Brussel

Dat werd dinsdag formeel aangekondigd. Het beursdebuut zal waarschijnlijk ‘in de nabije toekomst’ plaatsvinden en is onder meer afhankelijk van de marktomstandigheden.

Ook moeten verschillende toezichthouders nog akkoord gaan met noteringsdocumenten. Shurgard wil met het op te halen kapitaal de groei van de onderneming ondersteunen en een lening herfinancieren. De aandelen zullen geplaatst worden bij institutionele partijen.

Het bedrijf heeft 228 zogenoemde self-storage centra en ongeveer 1,2 miljoen netto verhuurbare vierkante meters in zeven landen. Dat zijn Nederland, België, Frankrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Denemarken. In Europa heeft Shurgard momenteel 150.000 klanten. Bij het bedrijf, deels eigendom van het Amerikaanse Public Storage, werken meer dan zevenhonderd mensen.

Shurgard blies in 2008 overigens nog op de valreep een beursgang af, vanwege gebrek aan belangstelling bij beleggers.

Reageer op dit artikel