nieuws

Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage

Financieel

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer.

Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage

Onderzoekers zijn woensdag in de Noord-Hollandse plaats voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad een rol voor zichzelf ziet weggelegd.

De tweede verdieping van de parkeergarage stortte dinsdag in en belandde op de eerste. Daardoor ontstond flinke schade, maar niemand raakte gewond.

Ook de gemeente Zaanstad, waar de plaats toe behoort, heeft een grondig onderzoek aangekondigd naar de instorting. Een eerste bevinding is dat een stalen ligger onder de betonvloer het heeft begeven.

De supermarkt onder de garage was woensdagmorgen nog gesloten. De gemeente voert woensdag een uitgebreide inspectie uit en besluit daarna hoe het verder moet.

Volgens de gemeente was de vloer van de garage overigens niet van het hetzelfde type dat was gebruikt in de Eindhovense parkeergarage die vorig jaar instortte. Die instorting was reden om in heel Nederland betonvloeren te controleren en waar nodig te verbeteren.

Reageer op dit artikel