nieuws

Heembouw realiseert nieuw distributiecentrum voor Plieger

Financieel

Heembouw heeft een turnkey-overeenkomst gesloten met groothandel Plieger voor de realisatie van een duurzaam distributiecentrum op bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen

Heembouw realiseert nieuw distributiecentrum voor Plieger

Heembouw adviseerde deze zichtlocatie aan de N201 middels de Gronddatabank. De totale oppervlakte van het nieuwe pand omvat 1.300 m2 kantoor en 7.500 m2 logistieke hal.

Habeon Architecten maakte het ontwerp met aandacht voor duurzaamheid. Een dubbele gevel van strekmetaal, dat dient als zonwering. Hierdoor wordt warmteopwekking tegengegaan, minder energie verbruikt en daarmee CO2 uitstoot gereduceerd. Het gebouw is volledig gasloos, met hoogwaardige isolatie van de gevel waaronder triple glazing, CO2 gestuurde ventilatie en het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Met de realisatie van deze nieuwe vestiging brengt Plieger meerdere activiteiten samen op één plek waardoor de bedrijfsvoering efficiënter wordt.

Plieger is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal. Het hoofdkantoor en centraal magazijn zijn gevestigd in Zaltbommel. Met een eigen expeditie, 18 toonzalen en 61 express afhaalpunten in Nederland levert Plieger een assortiment van meer dan 150.000 artikelen aan onder andere installateurs, loodgietersbedrijven, detaillisten en bouwmarkten.

Heembouw start binnenkort met de bouw. De oplevering staat gepland in juni 2019.

Reageer op dit artikel