nieuws

Brexit-uittocht Londen nog zeer beperkt

Financieel

Zes maanden voor de Brexit zijn pas 630 banen door de financiële sector vanuit Londen verhuisd naar het Europese vasteland. Dat blijkt uit een rondgang van persbureau Reuters bij bedrijven uit die branche.

Brexit-uittocht Londen nog zeer beperkt

Financiële bedrijven voorspellen nu dat in het geval van een harde brexit zo’n 5800 banen uit de Londense City worden weggehaald. Dat zijn er vijfhonderd meer dan bij de vorige peiling in maart, maar aanzienlijk minder dan het aantal van 10.000 banen dat bij de eerste peiling in september vorig jaar werd genoemd.

Na het referendum in juni 2016 waarschuwden marktvorsers nog dat 100.000 financiële banen uit Londen zouden verdwijnen. Londense vastgoedadviseurs vertelden Vastgoedmarkt in september dat ze hooguit 7.000 werknemers zien vertrekken.

Aan het onderzoek deden 134 grote internationale banken, verzekeraars, fondsbeheerders en investeerders mee. Vrijwel allemaal zeiden ze dat ze zo min mogelijk banen verplaatsen in de hoop dat er toch nog een deal wordt gesloten tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië. De kans op een harde Brexit wordt steeds groter. Veel topmannen zijn bang voor chaos als er zo’n breuk komt.

Reageer op dit artikel