nieuws

‘Tuchtraad NRVT tikt Zeeuwse taxateur op vingers’

Financieel

Makelaarskantoor Wisse uit Domburg is op de vingers getikt door het tuchtcollege van het NRVT om een te hoge taxatie,

‘Tuchtraad NRVT tikt Zeeuwse taxateur op vingers’

Dat meldt de PZC. Volgens het tuchtcollege van het NRVT (Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs) gaf de taxateur een te hoge omzetverwachting voor hotel Het Rijswijksche Huis in Oostkapelle. De taxateur was ingeschakeld door de verhuurders in een rechtszaak die de huurders hadden aangespannen. Zij waren in maart 2017 gestopt met de exploitatie van het hotel wegens oplopende huurschulden.

De huurders kregen in mei 2018 gelijk. Volgens de rechter hadden de verhuurders een te hoge huur gevraagd op basis van onrealistische omzetprognoses. De rechtbank sprak van ‘bedrog, dan wel dwaling’. De huurders dienden een klacht in bij het tuchtcollege van het NRVT.

De tuchtraad valt vooral over het uitblijven van deugdelijk onderzoek voor omzettaxatie. De basis was een eerdere waardering door een kantoorgenoot van de berispte taxateur, die ook niet aan de redelijke eisen voldeed. ‘Een grove schending van de beroepsregels’, oordeelt de tuchtraad. ‘De tekortkomingen zijn zodanig ernstig dat niet kan worden volstaan met een zakelijke terechtwijzing in de vorm van een waarschuwing.’

Reageer op dit artikel