nieuws

‘Particuliere eigenaren monumenten boos op minister’

Financieel

D66-minister Ingrid van Engelshoven wil de fiscale monumentenaftrek inruilen voor een subsidieregeling en dat valt helemaal verkeerd bij particuliere eigenaren van monumenten, stelt Het Financieele Dagblad.

‘Particuliere eigenaren monumenten boos op minister’
kerkje langs Waaldijk in Dodewaard

Het geld dat minister Ingrid van Engelshoven denkt te besparen op de fiscale tegemoetkomingen aan eigenaren en bewoners van monumentale woningen, wil ze geven aan de eigenaren van grote monumenten die nu gebruikmaken van de Subsidieregeling Instandhouding Monumenten. Het gaat om kerken, watertorens, kastelen en buitenplaatsen. Daarvoor is vanaf 2020  meer subsidie beschikbaar dan nu. Het percentage gaat omhoog van 50 procent naar 60 procent van de kosten, schrijft het FD in een achtergrondverhaal over de plannen.

Reageer op dit artikel