nieuws

NS doet stationsrestaurants van de hand

Financieel

NS doet stationsrestaurants van de hand

De Nederlandse Spoorwegen (NS) doet de restaurants van Broodzaak, Smullers en Starbucks op zijn stations van de hand.

Broodzaak wordt gekocht door HMSHost, snackbarketen Smullers krijgt Lagardere als nieuwe eigenaar en SSP gaat de Starbucks-filialen uitbaten. Alle 1300 medewerkers van de drie ketens gaan mee naar de nieuwe eigenaren.

NS houdt wel inspraak bij de restaurants. Zo zijn er onder meer afspraken gemaakt over openingstijden en productaanbod. Ook de dienstverlening aan de reiziger wordt in de gaten gehouden.

De Broodzaak gaat per 1 december over naar de nieuwe uitbater en Starbucks volgt een maand later. Per 1 februari is ook Smullers niet meer van NS dat al langere tijd op zoek was naar uitbaters voor de ketens. Onlangs nam Hema de negen Hema-stationswinkels in beheer. Die verruilen begin oktober van eigenaar. De 300 werknemers van die winkels komen in dienst bij Hema.

Onder meer de winkels en restaurants van Kiosk, AH to go en Julia’s blijft NS wel zelf exploiteren.

Reageer op dit artikel