nieuws

Gemeente Kerkrade zoekt koper voor Campus

Financieel

De gemeente Kerkrade zoekt de komende maanden naar potentiële kopers voor het leegstaande schoolgebouw Campus aan Spekhofstraat 15 in Kerkrade, meldt dagblad De Limburger.

Gemeente Kerkrade zoekt koper voor Campus
Campus Kerkrade na de ontdekking van scheuren in het pand

Onderzoek moet uitwijzen of er vraag is naar het omstreden schoolgebouw en hoeveel geld het kan opleveren. Mocht niemand zich met een reëel bod melden, dan vraagt wethouder Tim Weijers de gemeenteraad alsnog akkoord te gaan met het herstelplan van ongeveer één miljoen euro. Kerkrade zal dan op zoek moeten gaan naar potentiële huurders voor de diverse ruimtes.

Het onderzoek naar een mogelijke verkoop was een grote wens van de Kerkraadse politiek. Het multifunctionele gebouw van 14.000 vierkante meter waarvan de bouw 20 miljoen euro kostte werd in 2005 in gebruik genomen, maar eind september 2012 gesloten toen er scheurtjes in het pand ontstonden. Deskundigen spraken elkaar tegen over de precieze oorzaak.

Volgens recent onderzoek is de Campus veilig en is er geen instortingsgevaar, maar voldoet het gebouw nog niet aan de geldende bouwnorm. De gemeente kocht het pand in 2013 voor 1,3 miljoen euro.

De grote vraag is of er iemand interesse heeft in het gebouw met de ‘besmette naam’. Volgens de Heerlense vastgoedondernemer ceo Geerd Simonis van C ‘magne heeft de Campus zeker potentie. ‘Het is een superfraai gebouw met bepaalde kwaliteiten en een goede uitstraling. Al kleeft er natuurlijk wel een negatief imago aan’, verklaart Simonis in de krant.

Reageer op dit artikel