nieuws

‘Europees hoofdkantoor Panasonic naar Amsterdam

Financieel

Het Japanse technologieconcern Panasonic gaat zijn Europese hoofdkantoor in oktober verplaatsen van Londen naar Amsterdam, om potentiële belastingkwesties vanwege de brexit te vermijden. Dat meldde de krant Nikkei Asian Review donderdag.

‘Europees hoofdkantoor Panasonic naar Amsterdam

Londen heeft eerder aangekondigd de vennootschapsbelasting te verlagen, om ondernemingen te behouden na het Britse vertrek uit de Europese Unie. Daardoor zou het land door Japan aangewezen kunnen worden als belastingparadijs, waardoor Panasonic in zijn thuisland mogelijk meer belasting moet betalen. Panasonic haalt minder dan 10 procent van zijn jaarlijkse omzet uit Europa.

Door het regionale hoofdkwartier naar continentaal Europa te verplaatsten, voorkomt het bedrijf volgens topman Laurent Abadie van Panasonic Europe ook mogelijke belemmeringen in de stroom aan goederen en mensen. Van de medewerkers van het kantoor in Londen gaan er tien tot twintig, die betrokken zijn bij onder meer de financiële operaties, naar Nederland. Alleen personeel van de afdeling investor relations blijft in Groot-Brittannië.

Het bedrijf heeft volgens Abadie maandenlang nagedacht over de beslissing. Het betreft overigens naar verluidt slechts om tien à twintig medewerkers die gaan verhuizen.

Eerder kozen ook al andere in Londen gevestigde partijen voor Amsterdam.

Reageer op dit artikel