nieuws

Vesteda neemt beheer Delta Lloyd-woningen over

Financieel

Vesteda neemt beheer Delta Lloyd-woningen over

Vesteda zal na de overname van circa 7.000 woningen Delta Lloyd het beheer van de woningen in eigen huis gaan doen, zo laat de belegger op vragen van Vastgoedmarkt weten.

Het beheer van de woningen is nu in handen bij de drie externe beheerders MVGM in Rijswijk, HVMS in Zaandam en Rebo Groep. Daaraan komt na de overname van de woningportefeuille een einde.

Toch neemt de belegger niet op stel en sprong het beheer in eigen hand, stelt woordvoerder Mirjam Witteman van Vesteda. ‘Op dit moment implementeren wij een nieuw ERP-systeem. Als dat is afgerond zullen wij vanaf het derde kwartaal van 2019 het beheer van de woningen insourcen.’

VGM-directeur Eddy Smit is blij verrast met dit nieuws van het uitstel. ‘Dat valt niet tegen – wij weten dat Vesteda het beheer het liefst in eigen hand heeft.’

Eerder beheerde MVGM Vesteda-woningen in Noord-Nederland, maar het beheer daarvan werd in 2017 door de belegger overgenomen.

Op 22 juni kreeg Vesteda groen licht voor de overname van de Delta Lloyd woningportefeuille van zo’n 7.000 eenheden en een waarde van 1,6 miljard euro. Begin juli gaf Vesteda een obligatielening uit van 500 miljoen euro met een looptijd van acht jaar en een coupon van 2,0 procent. Eind april 2018 verkocht Vesteda 2.000 woningen voor een bedrag van 270 miljoen euro. Tijdens de Provada 2018 kondigden de grote vastgoedbeheerders MVGM en Verwey een fusie aan.

Reageer op dit artikel