nieuws

Vesteda haalt 500 miljoen op met obligatie

Financieel

Vesteda heeft een derde obligatie in de markt geplaatst. De obligatie van 500 miljoen euro kent een looptijd van acht jaar met een 2,0 procent rentecoupon.

Vesteda haalt 500 miljoen op met obligatie
Woningen Vesteda in Schuytgraaf, Arnhem

De plaatsing is onderdeel van een totaal programma van 2 miljard euro. De uitgifte van de obligatie was meer dan twee keer overtekend. Vesteda is in deze uitgifte begeleid door de arrangerende banken ABN Amro, BNP Paribas, Deutsche Bank en Rabobank en door financieel adviseur Axeco. De obligatie zal een notering krijgen aan Euronext Amsterdam.

Deze transactie volgt op de overname van een Nederlandse woningportefeuille ter waarde van 1,5 miljard euro van financieel dienstverlener NN Group. De opbrengst van deze obligatie uitgifte zal worden gebruikt voor herfinanciering van een brugfaciliteit gerelateerd aan deze overname en voor de financiering van toekomstige groei van de woningportefeuille.

Vooruitlopend op de uitgifte van de obligatie heeft Vesteda in maart 2018 middels een zogeheten Amend&Extend-transactie de voorwaarden en looptijd van haar 700 miljoen euro revolverende kredietfaciliteit geoptimaliseerd. Met deze transacties heeft Vesteda de gewogen gemiddelde looptijd van de leningportefeuille verlengd tot langer dan zes jaar en haar gemiddelde rentelasten verder verlaagd.

Vesteda heeft een BBB+ credit rating, die onlangs nog door rating agency Standard & Poor’s is herbevestigd. Naar verwachting zal de nieuw uitgegeven obligatie eenzelfde credit rating toegewezen krijgen.

Reageer op dit artikel