nieuws

Cofinimmo voert investeringen in zorgvastgoed op

Financieel

Cofinimmo voert investeringen in zorgvastgoed op

Tijdens het eerste halfjaar heeft de Cofinimmo zijn investeringen in zorgvastgoed versneld door bijna 200 miljoen euro in het segment te investeren. Eerder deze maand kocht het Belgische fonds een zorglocatie in Rotterdam.

De totale vastgoedportefeuille van Cofinimmo groeide in de eerste jaarhelft van 3,567 miljard naar 3,78 miljard euro. De bezettingsgraad steeg licht van 94,6 procent naar 94,8 procent. Belangrijkste transactie was de verwerving van een portefeuille van 17 woonzorgcentra in Duitsland voor een waarde van 172 miljoen euro. De reële waarde van de Duitse zorgvastgoedportefeuille van Cofinimmo bedraagt voortaan meer dan 330 miljoen euro.

De Nederlandse zorgvastgoed portefeuille heeft een waarde van 188 miljoen euro, de jongste investering niet meegerekend. Daarnaast bezit het grootste Belgische vastgoedfonds in ons land een portefeuille cafés die voor 140 miljoen euro in de boeken staan.

Cofinimmo boekte in de eerste helft van dit jaar een netto resultaat van 68 miljoen euro, tegen 69 miljoen euro een jaar geleden Het nettoresultaat per aandeel daalde van 3,25 euro naar 3,20 euro.

De prognose van het dividend voor het boekjaar 2018 wordt bevestigd op 5,50 euro bruto per aandeel.

Reageer op dit artikel