nieuws

Westfield-aandeelhouders stemmen in met overname

Financieel

Westfield-aandeelhouders stemmen in met overname
ijsbaan in Westfield London

De aandeelhouders van het Australische vastgoedfonds Westfield hebben op 24 mei in ruime meerderheid ingestemd met de overname door Unibail-Rodamco. Daarmee is de laatste horde genomen.

Dat blijkt uit een verklaring van Westfield. Eerder gingen alle betrokken toezichthouders en de aandeelhouders van Unibail akkoord met de overname. Het Frans-Nederlandse bedrijf betaalt ongeveer 21 miljard euro voor de winkelportefeuille en projectenpijplijn van Westfield.

Unibail-Rodamco maakte het voornemen op 12 december 2017 bekend. Hiermee ontstaat volgens de partijen ’s werelds grootste verhuurder en ontwikkelaar van winkelcentra op toplocaties in grote steden. De overname wordt op 7 juni effectief.

Unibail-Rodamco overweegt zijn Nederlandse winkelcentra de merknaam Westfield mee te geven, bevestigt het in Amsterdam en Parijs genoteerde vastgoedfonds. ‘De naamsbekendheid van Westfield in Nederland is verrassend groot’, aldus managing director Benelux Otto Ambagtsheer bij monde van een woordvoerder. Nederlanders kennen Westfield vooral van het bijna 200.000 m2 grote Westfield-winkelcentrum in Londen.

Reageer op dit artikel