nieuws

Zestig schademeldingen bij nieuw loket Groningen

Financieel

Zestig schademeldingen bij nieuw loket Groningen
Aardbevingsschade in het buitenland

Het nieuwe schadeloket voor het melden van schade door gaswinning in Groningen heeft op de eerste dag van openstelling al zeker zestig nieuwe schademeldingen ontvangen.

Dat meldt een woordvoerder van het nieuwe schadeloket, de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen. ‘Mensen weten ons te vinden, we hebben zo’n 120 tot 130 telefoontjes gekregen. Mensen hebben genoeg vragen’, aldus de zegsman. Het loket maakt deel uit van het nieuwe schadeprotocol dat op 31 januari is gepresenteerd door minister Eric Wiebes van Economische Zaken. In dat protocol is de NAM volledig buitenspel gezet.

Behalve over nieuwe schademeldingen buigt het schadeloket zich over ongeveer 12.000 schademeldingen die sinds 31 maart 2017 op de plank liggen. Deze aanmeldingen werden ingediend bij voorganger Centrum Veilig Wonen (CVW), maar zijn nu door het nieuwe loket overgenomen.

De NAM moet waardedaling van een woning nog voor verkoop vergoeden, zo oordeelde de rechter.

Reageer op dit artikel