nieuws

Van Wijnen boekt winst in 2017

Financieel

Van Wijnen boekt winst in 2017
Campus-Diemen-Greystar-Van-Wijnen

Van Wijnen heeft in 2017 met zijn 24 ondernemingen gezamenlijk een omzet van 821 miljoen euro en een winst voor belastingen van 22,4 miljoen euro geboekt.

Dat laat de ontwikkelende bouwer op 26 maart weten. Ten opzichte van 2016 steeg de omzet met 7,6 procent. De solvabiliteit was per 31 december 2017 35,7 procent. Voor 2018 verwacht Van Wijnen een verdere groei van de omzet en de resultaten, mede dankzij een goed gevulde orderportefeuille van 1,2 miljard euro per 31 december 2017.

Woningbouw en woningontwikkeling bepaalden tweederde van de omzet. Zo verkocht Van Wijnen ruim 2.700 nieuwe woningen, waarvan 814 aan particulieren. Niet alleen profiteerde het bedrijf van de aantrekkende koopmarkt, ook speelde Van Wijnen in op de brede maatschappelijke vraag naar meer woningen door kantoren te transformeren en door het middeldure huursegment te bedienen.

Met de nieuwbouwontwikkeling Campus Diemen Expansion met Greystar en de transformatie van voormalig TU-onderwijsgebouw De Hogenkamp in Enschede met Camelot worden ruim 1.200 starterswoningen en studentenunits aan de woningmarkt toegevoegd in 2018.

In 2017 leverde Van Wijnen de 1.000ste aardgasvrije woning op. Ook heeft het bedrijf vorig ruim 3.000 woningen met name voor corporaties duurzaam gerenoveerd. In de utiliteitsmarkt werkte Van Wijnen aan de nieuwbouw van het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk en de transformatie van het Atlasgebouw van de TU Eindhoven.

Reageer op dit artikel