nieuws

Sectie5 lanceert zorgfonds en koopt woonzorgcomplexen

Financieel

Sectie5 lanceert zorgfonds en koopt woonzorgcomplexen
Woonzorgcomplex Zwolle

Sectie5 heeft op 15 maart de eerste emissie afgerond van haar nieuwe beleggingsinstelling S5 Vitae Fonds. Het beleggingsfonds, met een groeikarakter, heeft initieel een omvang van ruim 14,3 miljoen euro.

Dat meldt de fondsmanager. S5 Vitae Fonds belegt in 29 gesplitste, zelfstandige zorgappartementen in het oude centrum van Gorinchem, allen met energielabel A, met een 20-jarige huurovereenkomst met zorginstelling Syndion. Dit betreft een door ontwikkelaar Prosor totaal gerenoveerd complex.

In Zwolle is een nieuwbouw woonzorgcomplex (2015) verworven met 67 gesplitste, zelfstandige woonappartementen, allen met energielabel A++, in de wijk Stadshagen. Recht tegenover winkelcentrum Stadshagen. Met zorginstelling Omega Groep loopt een huurovereenkomst met een resterende duur van dertien jaar.

Naast de beleggingen in supermarkten en wijkwinkelcentra heeft Sectie5 daarmee een nieuwe pijler toegevoegd aan haar beleggingsstrategie. Jeroen van Valen: ‘Sectie5 zoekt steeds naar defensieve vastgoedbeleggingen met een stabiele kasstroom. De zorg niche biedt hiertoe goede kansen. Langjarige contracten met solvabele huurders bieden een goede basis, maar de alternatieve aanwendbaarheid naar wonen achten wij minstens even belangrijk. Daarnaast geloven wij in moderne zorgconcepten en locaties midden in het leven.’

De tweede emissie wordt inmiddels voorbereid. Hiervoor is een nieuwbouwontwikkeling in Dordrecht aangekocht. Dit traject zal worden begeleid door Clemens Koekkoek, een ervaren zorgvastgoed professional die als Fondsdirecteur Zorg onlangs is aangetrokken door Sectie5 en op 3 april a.s. in dienst zal treden.

S5 Vitae Fonds is het negentwintigste beleggingsfonds dat Sectie5 opricht. De totale beleggingsportefeuille heeft een waarde van ruim 740 miljoen euro.

Namens Sectie5 trad Colliers op als aankopend makelaar voor het object in Gorinchem en BVVL als aankopend makelaar voor het object in Zwolle. Lexence, Brands, Deloitte en PWC traden op als adviseurs.

Verkopend makelaar voor Gorinchem was Woonaccent Makelaars Gorinchem, namens verkoper/ontwikkelaar Prosor en verkopend makelaar voor Zwolle was Muller Bedrijfs Onroerend Goed namens verkoper/ontwikkelaar Jansen Vastgoed.

 

Reageer op dit artikel