nieuws

MVGM koopt Duitse branchegenoot PropertyFirst

Financieel

MVGM koopt Duitse branchegenoot PropertyFirst
Andreas Flechtner

De Nederlandse vastgoedbeheerder MVGM heeft alle aandelen gekocht van PropertyFirst, een dochteronderneming van het Duitse RGM Holding. De overname krijgt met terugwerkende kracht tot het begin van 2018.

PropertyFirst behoudt zijn naam en blijft onder leiding van algemeen directeur Andreas Flechtner. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bochum. De onderenming is gespecialiseerd in het beheer en technisch beheer van vastgoedobjecten. De portefeuille meet circa drie miljoen m2, waarvan zestig procent kantoren en voor het overige appartementen, woningen, winkels, bedrijfsruimten en logistieke gebouwen. Het bedrijf telt negentig  medewerkers en twaalf vestigingen in heel Duitsland.

Als aandeelhouders zullen de voormalige eigenaren RGM Holding en Gegenbauer blijven samenwerken met PropertyFirst en MVGM’, zegt bestuursvoorzitter Fritz-Klaus Lange van RGM Holding, tevens ceo van Gegenbauer Holding.

Oppenhoff & Partner adviseerde verkoper RGM, adviesbureau Ritterwald en advocatenkantoor Heuking Kühn Lüer Wojtek adviseerden MVGM.

Reageer op dit artikel